Frequently Asked Questions


Wanneer u een account heeft aangemaakt, ontvangt u een e-mail met daarin uw logingegevens.
Nadat u bent ingelogd op de website komt u automatisch op uw profielpagina terecht.

1) Op uw profielpagina klikt u onderaan op de link "Album aanmaken".
2) Geeft als titel eerst uw artiestennaam op vervolgens een naam waaronder u de serie werken presenteert. Pas daarna een korte omschrijving van het werk.
3) Kies een Album Cover die representatief is voor het album.
4) Geef een uitgebreide en duidelijke omschrijving van de werken in het album, realiseer dat een goede omschrijving  meer hits geeft bij een zoekmachine. Kies vervolgens voor opslaan.
5) Aan de rechterzijde van de webpagina klikt u op portfolio's en vervolgens op Upload Image.
6) Selecteerd de afbeeldingen die u wilt uploaden en klik op de knop Confirm Uploads.

Indien u meer afbeeldingen wilt toevoegen herhaalt u de stappen 5 & 6.

7)Fotografeer u werk bij voorkeur vanaf een statief om onscherpte te voorkomen, zorg dat de camera loodrecht op het werk gericht staat en probeer fliten te voorkomen i.v.m ongewenste reflectie.

(Dimensies van de afbeeldingen worden automatisch aangepast indien nodig, de maximaal toegestane grootte van één afbeelding is 4 Mb. )

Een flink aantal JA, maar duizenden is zeer zeker niet het geval, alleen al daar de tijd om de kunstwerken van duizenden deelnemers te beoordelen ons ontbreekt. Wij benaderen mensen omdat wij via het internet kennis gemaakt hebben met hun werk,tentoonstellingen bezochten en doordat liefhebbers, kunstkenners en collega kunstenaars namen lieten vallen.

De Pictura is slechts sinds vier maanden actief, na veel energie in de organisatorische voorbereiding te hebben gestoken heeft de selectie van kunstenaars en de techniek die met de website samenhangt veel tijd gekost. We krijgen echter meer en meer positieve reacties en daaruit voort vloeiende aanmeldingen van uitgenodigde kunstenaars. In de toekomst kunnen kunstenaars hun eigen - kosteloze- presentatie pagina beheren, er zal dan een organisch proces ontstaan waarbij de Pictura site zal gaan groeien.

Ja en nee, wij vragen een courtage van 30% bij verkopen van werken die gepresenteerd zijn gedurende Pictura-Expo's. Mocht je werk verkopen dat geplaatst is op de site maar niet door de Pictura werd geëxposeerd dan wordt daar geen provisie voor gerekend.

Het is verstandig bij de prijsbepaling van je werken rekening te houden met die courtage van 30%.

Wij vragen die bijdrage om onze kosten te dekken zoals bijvoorbeeld een openingsborrel en de door ons gegenereerde publiciteit. Daar staat tegenover dat - buiten je tijd voor het plaatsen/ophangen van je werk - voor een (virtuele) expo er GEEN verdere kosten zijn. Bij deelname aan "de Pictura" zul je dus niet worden geconfronteerd met deelnamekosten, een abonnement, hanggeld of de een of andere geldslorpende verplichting of koppelverkoop. Wij kunnen bestaan dankzij schenkingen en dankzij de hulp van vrijwilligers, voel je vrij om ons te steunen op om het even welke wijze, alle hulp is welkom! Indien je ZELF - ter promo - bijvoorbeeld (betaald) wenst te adverteren is dit voor eigen rekening en overleggen we graag om tot een goede keuze te komen.

 

 

In en uitstappen kan op elk moment door een simpel mailtje te sturen, wel heeft gedurende een periode van zes maanden "de Pictura" de exclusiviteit inzake verkoop van werken die door "de Pictura" tentoongesteld zijn.

In pricipe supporten wij voor elke vorm van kunstbeleving en kunst hoewel uitingen zoals bijvoorbeeld "landscape art" minder direct toepasbaar lijken. Het is niet aan ons te beoordelen welke kunstvorm als zijnde de (ont)roerenste wordt beleefd. Dat is het communicatiespel tussen kunstenaars en kunstliefhebbers daar hoort "de Pictura", als louter intermediair, geen bemoeienis mee te hebben door het geven van een waardeoordeel. "de Pictura" laat in principe de kunstenaar vrij in de keuze betreffende te presenteren werk, het kan echter voorkomen dat een werk afbreuk doet of niet past in de totale individuele presentatie. In zulk een geval raden wij dan ook af om dat werk binnen die context te presenteren, maar de kunstenaar blijft altijd het veto-recht houden. Ook kwam het voor dat een bruidsfotograaf meende dat zijn werk van een zodanige kwaliteit was dat het geplaatst kon worden op de site. Wij hebben niets tegen bruidsfotografen maar konden zijn werk moeilijk kunst noemen dien ten gevolge is de samenwerking met deze fotograaf dan ook ten einde gekomen.

De eerste expo ging in oktober 2008 van start te Breda aan de grote markt in een historisch pand 'Het wit Lam' waar rond 1614 "de vleeschhal" was gevestigd en dat later gebruikt werd door het bisschoppelijk museum. In het gebouw is nu een restaurant gevestigd die deze expo en het werk van de Pictura ondersteunt. We plannen in Breda alsook op andere lokaties tentoonstellingen die gehouden zullen worden gedurende  een periode van ongeveer 10 weken. Aan een tentoonstelling kunnen meerdere kunstenaars deelnemen, die kunnen ieder ongeveer twintig werken exposeren.

Het is altijd verstandig om je werken te verzekeren bijvoorbeeld om je in te dekken betreffende het transport. Je dient zelf zorg te dragen voor de verzekering alsook het transport naar de expositiezaal of de vestiging van de Pictura. Als je werk eenmaal opgehangen is valt het ook onder de inboedelverzekering van de zaaleigenaar. De stichting is, na afspraak, enkel verantwoordelijk voor werken die in consignatie worden gegeven.

Inderdaad de zogenaamde thumbnail op de overzichtspagina wordt enigzins in vorm aangepast zodat er een raster ontstaat met kleinere klikbare plaatjes van je van je geüploade werk. Hierdoor ontstaat meer overzicht voor de bezoeker van je persoonlijke overzichtspagina. wanneer je een afbeelding upload van een hoog en smal of lang en laag werk, speelt deze autoresize een rol.

Indien je persee op de overzichtspagina de orginele verhoudingen van je werk wilt handhaven zou je er voor kunnen kiezen om je werk te "plakken" op een wit "achtergrondcanvas", zoals je ook in photoshop treft, vanzelfsprekend kies je dan voor een wit vierkant.

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.