frans lemeer


afbeelding van frans lemeer

Persoonlijke Informatie

Naam
frans
Achternaam
lemeer
Informatie

Als kind tekende ik al veel en kon mijn fantasieën hierin kwijt.
Na de middelbare school MULO heb ik gewerkt en aansluitend de dienstplicht vervuld onder Engels gezag in Mönchen-Gladbach Rheindahlen. Aansluitend heb ik weer gewerkt en de handelsavondschool gevolgd. Dit alles was niet wat ik echt wilde en heb toen de academie
ABK te Maastricht gevolgd en het diploma gehaald. 1974-1979.
Hier kreeg ik o.a. les in het ontwerpen van glas- in- lood ramen. Dikke contouren die je moest opvullen met monochrome kleuren. Deze techniek was belangrijk voor mijn verdere stijl van schilderen. (decoratieve stijl).
Na de academie nam ik een vervolg cursus om tekenles te geven KPDB cursus pedagogische en didactische bijscholing. Hier leerde ik een paar jongens uit Roermond kennen en samen met hen zijn we in een kraakpand met toestemming van de gemeente Roermond een galerie begonnen “galerie V28” . 1980-1982
Dit heeft een paar jaar interessante tentoonstellingen opgeleverd.
Verbindingen leggen en het uit elkaar halen van verbanden.
Mijn drijfveer tot schilderen is in eerste instantie niet de drang om iets na te maken, maar het verwezenlijken van een “gedachte”. Bij de nodige informatie die ik krijg probeer ik deze te verbinden met eerdere ervaringen/informatie of ik probeer het geheel uit zijn verband te halen. Schilderen is in feite een foto van je hersenspinsels waarbij toevalligheden mooi meegenomen zijn. Ik ben constant bezig met het geestelijke concept van een schilderij welk een bepaalde spanning oproept en deze spanning is de drijfveer tot schilderen.

Gebruikte materialen
In een verhalende trant maak ik voorstellingen die figuratief - vaak gecombineerd met, abstracte vormen - zijn. Psychedelisch en humoristisch is vaak de ondertoon. De onderwerpen zijn veelvuldig en kleurrijk. Meestal werk ik met acryl.
Geboortedatum
11/09/1950
Disciplines
schilderen op doek en papier

Portfolio

Albums & afbeeldingen
Er zijn 1 albumsEr zijn 5 afbeeldingen
Lid sinds
8 jaren 41 weken

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.