Agema Harry


afbeelding van Agema Harry

Persoonlijke Informatie

Naam
Harry
Achternaam
Agema
Informatie

Harry Agema is een kunstenaar die verschillende grafische technieken gebruikt en uitgaat van zijn lichaamsritme, waarbij hij de handlijnen en vormen van zijn handen als beeldend uitgangspunt neemt. Zijn werken zijn symbolisch-abstract en verrassend helder van kleur.

Hij maakte ook uitstapjes naar andere items dan het lichaamsritme (o.a.: poezie en sport) , maar ook naar beeldhouwen en sieraden

Naast grafiek, maakt hij al meer dan 25 jaar keramiek, vooral theekommen met een kleine vormafwijking, waardoor elke kom een andere uistraling heeft.

Gebruikte materialen
Inkt, acryl, aquarelverf, olieverf, diverse houtsoorten, papier, koper en zilver, kunststof, linnen, plantaardige materialen, enz.
Geboortedatum
12/04/1946
Disciplines
Grafiek: etsen - houtdruk - lino - litho - zeefdruk - monoprint - gecombineerde grafische technieken., Keramiek: handvormen - boetseren - draaien., Beeldhouwen: diverse materialen met nadruk op hout., Sieraden: diverse materialen met accent op zilver.

Portfolio

Albums & afbeeldingen
Er zijn 1 albumsEr zijn 19 afbeeldingen
Lid sinds
7 jaren 25 weken

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.