Opdrachtbemiddeling


In vroeger tijden was het heel gebruikelijk dat een welgestelde particulier, een vennootschap of gilde een opdracht gaf aan een kunstenaar.
Zo is Nederlands bekendste schilderij de 'Nachtwacht'- dat eigenlijk de titel 'De compagnie van Frans Banning Cocq' draagt - feitelijk een in opdracht gemaakt schuttersstuk.
Juist door de artistieke invulling de kunstenaar -in dit geval Rembrandt van Rijn die, niet simpelweg de schutters keurig op een rijtje of paasbest zittend aan hun jaarlijkse feestmaaltijd schilderde maar, koos voor een momentopname - van de juist in actie gekomen compagnie straalt dit wereldberoemde werk na eeuwen nog steeds een fantastische dynamiek uit.
Gelukkig komt het geschilderde portret weer helemaal terug, steeds meer particulieren zien de waarde in van het artistiek laten vastleggen van dat wat hen lief is. Bovendien zou je kunnen zeggen dat heden ten dage eigenlijk iedereen welgesteld is, want gezien de levensduur van een schilderij zijn de kosten zonder meer op te brengen .
De verstandige opdrachtgever vermijdt wel de, vakmatige begaafde maar kunstzinnig levenloze, broodschilders uit het verre oosten die eenvoudig weg een foto plachten na schilderen. Men kiest bewust voor de kunstenaar die middels zijn werk en unieke eigen kijk op de werkelijkheid heeft en daardoor de gewenste meerwaarde geeft door het schilderij te bezielen.

Ook binnen het bedrijfsleven dringt almaar meer het besef door dat het bekende "gouden horloge" als (jubileum)geschenk een oubollige afgezaagde gift is waar je absoluut niet meer mee kan aankomen.
Illustraties bij een jaarverslag, relatiegeschenken, een beeldhouwwerk, een reeks exclusieve zeefdrukken, een trofee of afscheidscadeau het zijn blijvertjes die, elke keer weer en jarenlang, de aandacht trekken indien ze door een professionele kunstenaar vervaardigt worden. Juist omdat een met liefde vervaardigd kunstwerk door zijn exclusiviteit boven de industriële massaprullaria uitspringt.
Uw organisatie, uw mensen en relaties zijn het waard op een kwalitatief hoogstaande manier te worden verrast.

Indien u besluit een kunstenaar, voor het uitvoeren van een opdracht, in de arm te nemen, dan kan de Stichting 'De Pictura" bemiddelen tussen de betrokken partijen.
In alle fases, van oriëntatie-, schets- en ontwerpfase tot vervaardiging en oplevering, wordt door de Stichting 'De Pictura" met alle betrokkenen zorgvuldig contact onderhouden om een succesvol resultaat te garanderen.
Zelfs indien u op zoek bent naar een specifiek kunstwerk, dat Stichting 'De Pictura" op dat moment niet in haar collectie heeft, dan kunnen onze experts de juiste kunstenaar die aan uw vraag kan voldoen voor u arrangeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aan grote sculpturen, een thema-expositie of werken uit een bepaalde cultuur of ver werelddeel.  De Stichting "De Pictura" heeft wereldwijd contacten.
Mocht u nog vragen hebben aangaande bovenstaande informatie en/of tot het besluit gekomen zijn een opdracht voor een kunstwerk te verstrekken gelieve contact op te nemen met info@depictura.nl .

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.