Luciënne Smit


Persoonlijke Informatie

Naam
Luciënne
Achternaam
Smit
Informatie

De Bredase kunstenares Luciënne Smit (Koog a/d Zaan) studeerde van 1990-1995 Autonome Kunsten aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda.
Ze vindt de inspiratie voor haar schilderijen, panelen en grafiek in tekst en tekens, texturen en eroderende processen. Deze bronnen gebruikt ze de ene keer abstract, de andere keer heel concreet.
In haar werk zijn twee grote thema's vertegenwoordigd; herinnering en vergankelijkheid. Herinneringen aan de vele reizen die ze maakte, en vergankelijkheid in de vorm van sporen die mens en dier in de tijd hebben achtergelaten, op welke wijze dan ook. Vaak gaan deze thema's een symbiose met elkaar aan, soms bestaan ze elk op hun eigen wijze.
Luciënne Smit schildert op doek en op (oude) panelen. Ze werkt in een veelheid van materialen en technieken onder de noemer 'mixed media' en gebruikt hierbij gevonden briefjes, oude handschriften, meegenomen reissouvenirs, kranten, stempels en postzegels.Tevens maakt ze grafiek in de vorm van (drogenaald)etsen en suikeraquatintetsen. De laatste tijd integreert ze de etsen op de schilderijen of panelen, zodat ze een onderdeel van het geheel worden.

Naast haar vrije werk maakt ze ook werk in opdracht; voor het bedrijfsleven, de overheid of particulieren.

Gebruikte materialen
Acryl en gemengde technieken op linnen en hout, etsen en tekeningen op papier.
Geboortedatum
05/12/1953
Disciplines
Schilderen, Grafiek, Tekenen

History

Album image
There are 3 albums in totalThere are 20 images in total
Member for
13 years 5 days

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.