Kim Geerts


Kim Geerts's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Kim
Achternaam
Geerts
Informatie

Ik laat in mijn werk diverse knuffels tot leven komen en wil hiermee kinderen en volwassenen prikkelen. Want spelen met poppen mag weer! Ik erger me groen aan de digitalisering, computer games voor kleuters, online Barbie en digitale Lego. 1 op de 5 kinderen speelt niet meer buiten want de computer is immers interessanter. Kinderen zitten uren achter de computer en vergeten buiten te spelen. Hoe schattig computer games ook gemaakt zijn, ze zijn kil en onecht. We kunnen ze niet voelen of aanraken. Waar is de vindingrijkheid gebleven? Hutten bouwen van karton en poppen maken van oude sokken?!
De pop als alter ego van een kind

De pop als geïdealiseerde identiteit

De pop om het echte leven te verdoezelen

De pop als personage die je alles kunt vertellen

De pop die altijd naar je luistert

De pop die er altijd voor je is

De pop die in onze fantasie een echt levend wezen is

In mijn werk onderzoek ik hoe mijn poppen tot leven kunnen worden gewekt en in samenspel met acteurs een eigen karakter kunnen ontwikkelen in het theater en op film. Een pop kan je op het podium 'echt' laten sterven. Met acteurs kan dat nooit. Ze kunnen dus ook 'echt' tot leven komen.

Gebruikte materialen
diverse
Geboortedatum
07/27/1976
Disciplines
Scenografie - Theater - vormgeving-

History

Album image
There are 1 albums in totalThere are 16 images in total
Member for
12 years 29 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.