bertsteen


bertsteen's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Bert
Achternaam
Steen
Informatie

Ik ben sinds 1990 bezig met keramiek. Ik volgde cursussen en workshops, maar noem mijzelf toch autodidact, hoewel ik indertijd de akte handvaardigheid behaalde, met hoog gewaardeerd resultaat. Sinds 1997 exposeer ik mijn werd, vier- tot vijfmaal per jaar. Aanvankelijk was ik twee jaar lang als cursist met de draaischijf bezig, heb dat nog een tijdje volgehouden, maar kon daarin mijn fantasie niet genoeg kwijt en daarom maak ik nu handgevormde objecten.

Al vanaf mijn jeugd heb ik een voorliefde voor het maken van keramiek. Ook tekenen heb ik van huis uit meegekregen. In mijn vrije tijd (ik werkte als docent bij het middelbaar en hoger onderwijs in Amsterdam) was ik altijd bezig met schilderen en boetseren. Wat een hobby was, liep uit de hand. Sinds ik in 1993 op medisch advies het onderwijs met een uitkering maar voor mij te vroeg verliet, heb ik me vooral met keramiek bezig gehouden. Het werkenmet je handen is heel rustgevend. Klei is de meest echte aardse materie; heerlijk om daar van allerlei van de vormen. Terwijl je bezig bent, houdt je geest, je fantasie zich er ook mee bezig.

Het afbakken en glazuren is altijd weer spannend. Hoe komt het biscuit gebakken uit de oven? hoe is de kleur van het glazuur geworden? Er kan vaak wat misgaan. Ik heb wel eens gehoord, dat een derde deel van het werk tijdens het wordingsproces verloren gaat. Zo erg is het bij mij niet, maar je leert wel nauwkeurig te werken en geduldig te zijn, zowel bij het opbouwen van de vorm als bij het wachten op het resultaat van het glazuren.

Op mijn eigen website: www. bertsteen-keramiek.com kan je zien met welk soort objecten ik me bezig houd. Dat varieert van insecten en allerlei dieren tot mensen en bouwwerken.

Voor exposities in het verleden en voor de komende tijd:

www.bertsteen-keramiek.com

Gebruikte materialen
klei en glazuur, soms acrylverf
Geboortedatum
09/01/1937
Disciplines
keramiek

History

Album image
There are 3 albums in totalThere are 14 images in total
Member for
12 years 29 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.