Suzanne van Doremalen


Suzanne van Doremalen's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Suzanne
Achternaam
van Doremalen
Informatie

Biografie
Suzanne van Doremalen groeide op in Schijndel op de boomkwekerij van haar ouders. Zij studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving, afdeling autonome keramiek in ’s Hertogenbosch.
Tijdens haar studie woonde zij er in de binnenstad.
De middeleeuwse vestingwerken en gebouwen aldaar inspireerden haar tot het maken van grond en wandsculpturen met een lineair karakter.
Na haar studie keerde zij terug naar Schijndel alwaar zij nu ook haar atelier heeft.
Kunstenaarswerkplaats De Beeldenstorm in Eindhoven geeft haar mogelijkheid om zelf bronzen beelden te maken.
Tegenwoordig vormen ook draken, paarden, vogels maar ook computer graphics en sciencefiction een bron van inspiratie.
Zij werkt met veelal uit pure grondstoffen, zelf ontwikkelde glazuren. Interessant vindt zij glazuren die eruit zien als een pure kleurmassa en glazuren met aparte texturen.

"De keramische beelden en wandsculpturen die ik maak hebben veelal een lineair karakter. Vaak streef ik naar een statisch en tegelijkertijd toch dynamisch beeld. Mijn interesse gaat uit naar de betekenis die abstract geometrische figuren in zich dragen, en naar de onzichtbare krachten achter de materie. Inspiratiebronnen zijn o.a. oosterse en middeleeuwse bouwkunst, structuren in de natuur, en de tekno(logische) cultuur. Ik ben geïntrigeerd door de alchemistische synchroonlopende materiële en psychische transformatie, door de puurheid van het keramisch materiaal en door de magie van de gekleurde steen."

Gebruikte materialen
Keramiek, brons, pen, computer
Geboortedatum
10/04/1971
Disciplines
Keramiek, Autonome keramiek, Beeldhouwen, Tekenen, Computergraphics

History

Album image
There are 3 albums in totalThere are 19 images in total
Member for
12 years 37 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.