Blandine


Blandine's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Blandine
Achternaam
Pette
Informatie

Mijn passie voor theater drijft me om met beeldende kunsten om te gaan zoals een actrice die verschillende rollen speelt. Ik onderzoek de grenzen tussen realisme en fictie.
Graag verwijs ik naar mijn website www.blandine-art.com.
Ik heb een passie voor documentaires en tegelijkertijd voor fictie en surrealisme. Als ik fotografeer ben ik op zoek naar "het beslissende moment".
Mijn schilderijen en fotomontages zijn herkenbaar als menselijke karakters en roepen vreemde associaties op. Het beeld dat men zich van de werkelijkheid vormt wordt verstoort. Ik schilder mijn droombeelden en indrukken die ik van een plek of een ogenblik heb. Meestal combineer ik karakters en decors uit verschillende tijden en verschillende genres. Ik werk met materialen uit alle media: zelfgetekende landschappen, portretten en stillevens, bekende schilderijen en tekeningen, foto’s uit tijdschriften en reclames, archieven, textielwerken, etc… Ik ben een “touche à tout” (duizendpoot) en vind het prettig om nieuwe ontmoetingen tegen te komen en te experimenteren. Het mengen van stijlen spreekt me daarom ook aan.
Naast mijn passie voor kunst houd ik van gastronomie en de combinatie tussen kunst en wijn spreekt me aan. Ik heb besloten om wijn aan mijn palet toe te voeren. De resultaat is de “vinorel”, een techniek van aquarel die wijn als pigment gebruikt. Door de roze, aubergine en diep paarse tinten van de wijnen ontstaan aparte sferen. Hoewel de kleur van de vinorel in de loop van de jaren verandert, blijft het contrast wel intact. ”Vinorel is dus een levend kunstwerk dat met de tijd rijpt."

Gebruikte materialen
Wijn, aquarel, acryl, foto, video, textiel
Geboortedatum
12/06/1971
Disciplines
schilderen, fotografie, video, performances

History

Album image
There are 3 albums in totalThere are 20 images in total
Member for
12 years 34 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.