Janine van der Kooij


Janine van der Kooij's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Janine
Achternaam
van der Kooij
Informatie

Mijn ontwikkeling als kunstenaar is pas laat in mijn leven echt op gang gekomen. Als kind tekende ik graag en veel maar  tijdens mijn verdere, vooral intellectuele, opleiding verdween het creatieve aspect steeds meer uit beeld. Overdadig museumbezoek toen ik nog klein was bezorgde me tevens het gevoel dat wat ik bij te dragen had vergeleken met de grote meesters weinig zoden aan de dijk zou zetten. Vele jaren later, begon ik pas in te zien dat schilderen ook simpelweg erg leuk is om te doen. Dat het leuk is om je vanuit dat gevoel met techniek bezig te houden. Dat er misschien dingen zijn die je in beeld kunt uitdrukken, die in woord (mijn hoofdberoep) moeilijk te vatten zijn, en zo, stapje voor stapje - al gingen die stapjes op een gegeven moment erg rap achter elkaar - begon ik steeds meer een eigen 'stem' te ontwikkelen. Een gedrevenheid ontstond, een soort van bezetenheid die ik in die mate niet kende.

Ik schilder erg graag portretten (meest in opdracht), ik experimenteer met abstractie en schilder naar de natuur, waarbij mijn grootste fascinatie feitelijk wordt gevormd door dat wat na uren hard werken als bij toeval ontstaat - en het werk een extra dimensie geeft waar ik nooit genoeg van krijg.

Gebruikte materialen
Ik werk met acryl/olieverf op doek of papier. Verder werk ik met krijt, inkt, ecoline, oliepastel, pastel, aquarel, - bij voorkeur in combinatie.
Geboortedatum
10/31/1959
Disciplines
Schilderen/tekenen

History

Album image
There are 2 albums in totalThere are 28 images in total
Member for
12 years 51 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.