Anita Ammerlaan


Anita Ammerlaan's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Anita
Achternaam
Ammerlaan
Informatie

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze.

Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom.

Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen.

Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst.

Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen.

Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen.

Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Gebruikte materialen
Acrylverf en olieverf op linnen.
Geboortedatum
04/15/1976
Disciplines
Schilderen.

History

Album image
There are 1 albums in totalThere are 6 images in total
Member for
8 years 12 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.