Loes Verbrugge


Loes Verbrugge's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Loes
Achternaam
Verbrugge
Informatie

SYMBIOSE VAN ACRYL EN GLAS.
Loes Verbrugge werkt en woont in Hoofddorp, alwaar zij beroepsmatig werkt als beeldend kunstenaar (opleidingen:Vrije Tekenen Academie te Amsterdam en glasfusing opleiding. Haar belangrijke inspiratiebron is de zichtbare natuur; een conversatie tussen hart en gevoel. De conversatie start bij een herinnering waarbij de fantasie een hoofdrol speelt. Loes is een veelzijdige kunstenares, zij maakt acrylschilderijen en kleine glasobjecten met behulp van fusingtechniek. De glasobjecten hebben een symbolische waarde, zoals de bootvormen en vissen die geïnspireerd zijn op de epos van Odysseus. Zoals de dichter K.P. Kavafis 'Ithaka' aan ons schetst, is de reis van Odysseus een reis naar het ik van ons zelf. Het is kunst in ontwikkeling en een zoektocht naar dat ik.

De laatste jaren heeft zij niet meer met haar schilderijen naar buiten getreden, omdat zij een sterke behoefte voelde een nieuw beeld te krijgen wat voor haar de essentie van haar expressie kon zijn. Dit betekent een definitieve verandering in haar werk en bleek een nieuwe dimensie te ontstaan. Dit bracht een ingrijpende wijzigingen met zich mee. haar groeiende bewustwording van wat binnen het picturale vlak kon voordoen, leidde tot een verdieping van verfstructuren. Op de nieuwe doeken gaan de afbeeldingen een directe frontale relatie aan met haar glasobjecten en vormen nu samen een geheel. Karakteristiek voor haar werk is de gelaagdheid. De aard van beide disciplines zijn op het randje van abstract en naïeve kunst

Gebruikte materialen
glas voor de glasobjecten en acryl op doek. Werk op papier: acryl, aquarel, pastel, potlood en inkt.
Geboortedatum
02/28/1954
Disciplines
glasfusing, tekenen en schilderen/

History

Album image
There are 1 albums in totalThere are 18 images in total
Member for
7 years 19 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.