R de Haan


Persoonlijke Informatie

Naam
Roy
Achternaam
de Haan
Informatie

Afgestudeerd in 2008 aan de kunstacademie AKV|St. Joost, Den Bosch.
Afstudeer werk
Titel: RUIS
Medium: Film/animatie
Speelduur: 7:15 min.
Genomineerd voor de LUCAS-prijs 2008
Genomineerd voor de TENT. Academie Awards 2008

Kort iets over mijzelf.

Waar sta ik als maker: Ik creëer iets en heb daarbij verschillende materialen voor gebruikt het is aan de toeschouwer om daar zelf een eigen verhaal in te zien. Ik zet de beelden zo achter elkaar om tot een nieuw beeld te komen maar tegelijk wil ik ook de film ruimte geven voor eigen invulling. Ik als maker sta dus als regisseur voor het toneel en vorm het spel naar eigen hand maar houd ruimte over zodat het spel inclusief de spelers zich toch kan/kunnen ontwikkelen.

Waar sta ik als kunstenaar: Mijn werk ontstaat uit fascinaties, ideeën en concepten. Hier maak ik beelden mee door ze te filmen of te animeren. Met deze beelden experimenteer ik dan en werk ik dan uit in een nieuw beeld. Hierbij neem ik steeds weer afstand en laat ik ruimte over aan het werk om zichzelf te ontwikkelen.

Vanwaar de noodzaak tot creëren: Fascinaties en ideeën die in mijn hoofd zitten wil ik uit kunnen beelden in een medium die ik daarvoor het meest geschikt vindt. In mijn geval is dat film, animatie of stop-motion of een combinatie er van. Met die beelden wil ik experimenteren, spelen en discussiëren met andere mensen.

Gebruikte materialen
video, stop-motion, animatie
Geboortedatum
10/20/1982

History

Album image
There are 1 albums in totalThere are 6 images in total
Member for
12 years 50 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.