Yvette Zellerer Fotografie


Persoonlijke Informatie

Naam
Yvette
Achternaam
Zellerer
Informatie

Yvette Zellerer is een veelzijdig portret- , illustratief en stilleven fotografe. Haar werk valt op door de conceptuele aanpak, het kleurgebruik, de lichtvoering en aandacht voor details. In 1999 won Yvette Zellerer de Platinum Award van de Agfa international young creatives contest “Vision of contrast”, en werd zij genomineerd voor de Student Award van The Photography Award of the Netherlands (PAN-L). Haar vrije werk maakt deel uit van de collectie van Stichting Beeldende Kunst Amsterdam.In 1999 won Yvette Zellerer de Platinum Award van de Agfa International Young Creatives Contest “Vision in contrast”, en werd zij genomineerd voor de Student Award van The Photography Award of the Netherlands (PAN-L).

Kijk voor een overzicht van haar werk op: www.zellererfotografie.nl

Gebruikte materialen
Veel van Zellerer´s stillevens zijn zogenaamde Wet Image Transfers. De originele beelden worden met een technische camera geschoten op 4x5” Polaroid-materiaal. Na belichting van de polaroid wordt deze overgezet op geweekt aquarelpapier. Wanneer de ontwikkeltijd is verstreken, worden negatief en aquarelpapier van elkaar gescheiden en wordt de print te drogen gelegd. Pas wanneer de afdruk geheel droog is kan beoordeling van het eindresultaat plaatsvinden., Hiernaast werkt Yvette Zellerer ook digitaal. Haar beelden creeert ze ofwel in een keer in de studio (setbouw)ofwel naderhand op de computer m.b.v. een beeldbewerkingsprogramma.
Geboortedatum
04/19/1968
Disciplines
Fotografie (stilleven, portret, illustratief)

History

Album image
There are 3 albums in totalThere are 21 images in total
Member for
13 years 1 week

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.