Erlinde Ufkes Stephanus


Erlinde Ufkes Stephanus's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Erlinde
Achternaam
Ufkes Stephanus
Informatie

Mijn werk signeer ik met EUS. EUS staat voor Erlinde Ufkes Stephanus. Ik ben in 1962 geboren in Amstelveen en woon sinds 1986 even buiten Oostwold op het platteland in de provincie Groningen en geniet van een rijk gevuld leven. Ik ben een zeer levenslustig, energiek mens en hou van humor. Dat is vaak terug te zien in het werk dat ik maak. Onder de naam De Meerlandse Koe (naar aanleiding van een door mij geschonken schilderij aan koningin Beatrix 2005) werk ik in mijn atelier. Zelf zeg ik over mijn schilderen: schilderijen met een hoog ADHD-gehalte. Levendig en behoorlijk aanwezig. Behalve met schilderen hou ik me ook bezig met allerlei andere activiteiten (op kunstgebied) waaronder het maken van grote objecten. Bijvoorbeeld mijn serie lampen; levensgrote dameslijven verwerkt als lamp. Overigens werk ik veel in opdracht en verder schilder ik bijna dagelijks; het is een verslaving en ik noem mezelf; Manisch Positief!

Gebruikte materialen
Voor het schilderen gebruik ik alles wat ik voor handen heb; lakverf, latex, spuitbus, acryl etc., Mijn beelden maak ik van van o.a. papiermache. Van sommige modellen zijn kunststof modellen gemaakt, die ook geschikt zijn voor buiten.
Geboortedatum
05/02/1962
Disciplines
Beeldend kunstenaar, Schilder

History

Album image
There are 2 albums in totalThere are 47 images in total
Member for
12 years 47 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.