Catherine Pineau


Catherine Pineau's picture

Persoonlijke Informatie

Naam
Catherine
Achternaam
Pineau
Informatie

Na haar eerste jaren in Frankrijk heeft Catherine Pineau tot haar vijftiende in Algerije gewoond. Soms ziet ze zichzelf als haar vaasvormen: lapjes die aan elkaar geplakt zijn. Daarom zijn het voor haar innerlijke landschappen. Door vele verhuizingen als kind moest ze zich steeds aanpassen aan een andere omgeving, nieuwe relaties opbouwen. Terugkijkend heeft ze nu het gevoel dat veel langs haar heen is gegleden. Misschien voelt ze daardoor wel een soort fascinatie voor het andere en komt daar haar overtuiging vandaan dat juist door verscheidenheid de wereld waardevol is.

Sinds 1984 woont ze in Nederland en hier heeft ze wortel geschoten. Vrijwel direct volgde ze cursussen keramiek en later heeft ze de ambachtelijke opleiding keramische technieken in Gouda afgerond. Er zitten zoveel kanten aan de keramiek dat ze zich steeds weer in nieuwe aspecten wil verdiepen.

Haar beelden worden opgebouwd met klei. Het werk wordt op aardewerk- of steengoedtemperatuur gestookt. Ze stelt zelf haar glazuren samen. Soms worden verschillende glazuren over elkaar gebruikt. Vaak zijn meerdere stoken nodig voordat ze tevreden is met het resultaat.

Keramiek als levenszoektocht, zo typeert Catherine de ontwikkeling van haar werk. Haar sculpturale keramiek kan in verschillende thema's worden onderverdeeld:
* vrouwfiguren waarin het vrouwzijn tot uitdrukking komt in globale vormen en contouren;
* organische vormen geïnspireerd op afgesleten schelpjes;
* lapjesvaasvormen als innerlijke landschappen;
* inspiratiebronnen uit Afrika en elders.

Sommige beelden kunnen ook in de winter buiten blijven.

Gebruikte materialen
Verschillende soorten klei, zelf samengestelde glazuren
Geboortedatum
03/31/1958
Disciplines
Sculpturale keramiek

History

Album image
There are 2 albums in totalThere are 12 images in total
Member for
12 years 47 weeks

Navigation

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van aankomende exposities en evenementen van "de Pictura" meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief.